Новини

2023-05-09
3 травня 2023 р. у дзеркальній залі та лекційних аудиторіях Львівського національного університету ім. І. Франка відбулася VIII краєзнавча конференція «Історичні пам’ятки Галичини», присвячена пам’яті першого завідувача кафедри історичного краєзнавства, багатолітнього члена спеціалізованої вченої ради Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України професора Степана Качараби, який відійшов у вічність рік  назад.

2023-05-08
7 травня 2023 р., напередодні Дня пам’яті та Дня Європи, відійшов у вічність на  92-у році життя  відомий україніст, дослідник та організатор пам’ятко-охоронної діяльності Польщі, багатолітній заступник директора Південно-Східного наукового інституту у Перемишлі,  доктор філософії Олександр Колянчук. Під керівництвом завідувача відділу Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України, професора Миколи Литвина 2001 р. він захистив у Львові докторат, присвячений історії української військової еміграції в міжвоєнній Польщі.

2023-05-08
3 травня 2023 р. в Українському Католицькому Університеті відбувся семінар інтелектуальної історії на тему «Образ ворога в польсько-українській війні 1918−1919 рр.», співорганізатором якого стали кафедра новітньої історії ім.. М. Грушевського Львівського національного університету ім. І. Франка та відділ «Центр дослідження українсько-польських відносин»

2023-05-03
2 травня 2023 року у рамках наукового семінару Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України “Російсько-українська війна: причини, перебіг, наслідки” відбулася лекція доктора історичних наук, професора кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного Андрія Харука на тему «Російсько-українська війна: вступ до проблеми», яка викликала неабияке зацікавлення серед науковців та аспірантів Інституту.

2023-04-27

2 травня 2023 року о 12:00 год. у рамках наукового семінару Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України «Російсько-українська війна: причини, перебіг, наслідки» відбудеться лекція доктора історичних наук, професора кафедри гуманітарних наук Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного Андрія Харука на тему «Російсько-українська війна: вступ до проблеми». Місце проведення: вул. Козельницька, 4, кім. 501. Запрошуємо до участі!


2023-04-27
В рамках заходів здійснених з метою захисту пам'яток культурної спадщини, що зберігаються у фондових колекціях Археологічного музею та Відділу археології Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАН України за фінансової підтримки ALIPH Foundation (https://www.aliph-foundation.org/) було придбано необхідне обладнання та матеріали. Зокрема для безперебійної роботи осушувачів та іншого устаткування

2023-04-27
26 квітня 2023 р. у червоній залі Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського відбулися загальні збори Відділення історії, філософії та права Національної академії наук України. В обговоренні питань порядку денного та з доповіддю про наукову, науково-організаційну діяльність Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАН України

2023-04-25
Запрошуємо до участі в дискусії «КУЛЬТУРНА ВІДБУДОВА ЧИ ЗАБУДОВА», що є частиною проєкту мандрівної бібліотеки, у яку трансформувалася Луганська обласна універсальна наукова бібліотека (Good library) після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

2023-04-14
Дорогі друзі! Шановні колеги! Сердечно вітаємо Вас та Ваші родини зі Світлим Святом Христового Воскресіння! Нехай неповторна пасхальна атмосфера наповнить серця радістю та теплом! Миру, спокою, злагоди, натхнення та віри в нашу перемогу!

2023-04-07
4 квітня 2023 р. відбувся науковий семінар організований відділами - нової історії України, української літератури Інституту українознавства ім. І. Крип'якевича НАНУ та Інституту релігієзнавства - філія Львівського музею історії релігії

Оголошення:

Видання:

За свободу: українсько-польський діалог та спроби порозуміння