Стратегії мемуарної та мандрівної літератур західноукраїнських письменників другої половини ХІХ ‒ першої половини ХХ століття

Стратегії мемуарної та мандрівної літератур західноукраїнських письменників другої половини ХІХ ‒ першої половини ХХ століття: колективна монографія / відп. ред. Тарас Пастух; Національна академія наук України, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича. Львів, 2020. 572 с.

Колективна монографія присвячена оповідним тенденціям мемуарної і мандрівної літератур західноукраїнських письменників другої половини ХІХ ‒ першої половини ХХ ст. Автори розглянули, як західноукраїнські письменники у відповідному часі сприймали дійсність в її життєвих і культурних виявах та представляли цю дійсність у своїх творах. Також розглянуто питання теорії мемуарного й мандрівного жанрів, формування ідентичності, поетики тексту. Для гуманітаріїв і всіх, хто цікавиться літературою спогадів та подорожей.



Завантажити оригінал



Дивіться також:

Артимишин П. І., Костюк О. А. Україна в зовнішньополітичних концепціях Польщі: аналітична доповідь
Угорсько-українське пограниччя: етнополітичні, мовні та релігійні критерії самоідентифікації населення:<br />
монографія
Міжнаціональні відносини в Україні у ХХ – на початку ХХІ ст. Західні землі: монографія / від. ред. Іван Патер, упоряд. Михайло Романюк; НАН України, Інститут українознавства ім. І. Крип’якевича. Львів, 2020. 698 с.
Оголошення:
Новини:

Відбулись ХІІ Наукові читання імені академіка Ярослава Ісаєвича

У рамках заходу відбулось відкриття та освячення пам’ятника над моглилою Вченого на Личаківському цвинтарі.

Наталія Колб та Наталія Мисак взяли участь у ІХ міжнародній науковій конференції “Oblicza wojny”

Протягом 6-7 червня 2024 р. у м. Лодзь (Республіка Польща) проходила ІХ міжнародна наукова конференція “Oblicza wojny”, співорганізаторами якої виступили Інститут історії та філософсько-історичний факультет Лодзького університету, Державний архів в Лодзі та відділення Польського історичного товариства в місті.