ПРОΣФΩNHMA. Історичні та філологічні розвідки, присвячені 60-річчю академіка Ярослава Ісаєвича

ПРОΣФΩNHMA. Історичні та філологічні розвідки, присвячені 60-річчю академіка Ярослава Ісаєвича / Уклав Богдан Якимович за участю Марти Боянівської, Остапа Середи, Андрія Ясіновського. Львів, 1998 (Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність. Збірник наукових праць, випуск 5) / Інститут українознавства ім. І. Крип'якевича HAH України; Міжнародна асоціація україністів.

Збірник підготований колегами і учнями президента Міжнародної асоціації україністів, академіка HAH України Я.Д. Ісаєвича з пагоди його 60-річчя. 

Більшість статей присвячені історії та культурі України й інших держав Центрально-Східної Європи від давнини до сьогодення. 

До праць, надрукованих українською, російською, польською мовами подано англомовні резюме, а до статей англійською, німецькою чи італійською мовами – україномовні.

ISBN 966-02-0561-9



Дивіться також:

Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність. Випуск 30
Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність. Випуск 29
Україна: культурна спадщина, національна свідомість, державність. Випуск 24
Оголошення:
Новини:

Відбулись ХІІ Наукові читання імені академіка Ярослава Ісаєвича

У рамках заходу відбулось відкриття та освячення пам’ятника над моглилою Вченого на Личаківському цвинтарі.

Наталія Колб та Наталія Мисак взяли участь у ІХ міжнародній науковій конференції “Oblicza wojny”

Протягом 6-7 червня 2024 р. у м. Лодзь (Республіка Польща) проходила ІХ міжнародна наукова конференція “Oblicza wojny”, співорганізаторами якої виступили Інститут історії та філософсько-історичний факультет Лодзького університету, Державний архів в Лодзі та відділення Польського історичного товариства в місті.